Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
19 Октомври в 11:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Бащи поставят началото на „гора на надеждата“ в софия
/КРОСС/ Бащи на деца, родени в болница „Надежда", ще поставят началото на „Гора на Надеждата"в София. Първият етап от инициативата ще е в неделя /20 октомври / от 15.00ч. в Северен парк в София. Татковците ще засадят широколистни и иглолистни дръвчета с помощта на децата. Сред родителите, които подкрепят инициативата, е Георги Ангелов - пациент с бъбречна трансплантация, който стана баща наскоро след продължително очакване на дете. Георги е заместник - председател на Българския съюз на трансплантираните и един от дългогодишните участници в Световните игри за трансплантирани.
Инициативата „Гора на Надеждата"е дългосрочен проект на МБАЛ „Надежда", чиято цел е да подпомага създаването на по-добра среда за живот на децата в България. Нашата страна е сред държавите с най-много гори в Европа. Те покриват една трета от територията на страната и повечето са с естествен произход. Само около 4% от тях са се запазили като "девствени гори", неповлияни от човешка дейност, сочат данните на WWF - България.
Ето защо, заедно с родители на деца, родени в МБАЛ „Надежда", избрахме да засаждаме дръвчета, за да отбелязваме началото на новия живот. Надяваме се, макар и с малки стъпки, да подпомогнем намаляването на замърсяването на въздуха и въглеродните емисии в града, съобразявайки се с инструкциите на Дирекция „Зелена система"към Столична община.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?