Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
16 Август в 12:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
БДЖ започна кампания 'Чети във влака'
/КРОСС/ Българските държавни железници започнаха кампания "Чети във влака". Пътниците, които притежават смарт устройство, могат да се възползват от иновативния метод чрез сканиране на специален QR код, намиращ се във влаковете.
Отговорът на въпроса възможно ли е да съчетаем полезното с приятното сега можем да намерим в железниците на БДЖ.
Калин Маринов, ръководител отдел "Продажби и обслужване": "Чети във влака"възникна, когато правихме едно проучване във влаковете какво правят нашите клиенти по време на път. Оказа се,че голяма част от тях, които притежават смартфон устройства ги използват за някакъв вид занимание като не малък е процентът от тях, които го използват именно за да четат електронни книги.
Инициативата на БДЖ се осъществява съвместно с български издателства, които предоставят произведения на родни автори за виртуалната библиотека. Пътниците могат да изтеглят на своето смарт устройство специално приложение за разчитане на QR код. След сканиране на кода с приложението, то отвежда към линк, в който могат да бъдат открити разнообразни електронни книги.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
20 Септември в 16:54 - Президентът назначи полковник Красимир Станчев за началник на НСО 20 Септември в 16:27 - Катерушка в двора на детска градина падна върху 4-годишно дете 20 Септември в 16:27 - Изведоха Джок Полфрийман от Софийския затвор 20 Септември в 14:27 - Прокуратурата публикува нова порция доказаталства за шпионския скандал 20 Септември в 13:54 - Екипът на Маринела Арабаджиева: Тя е в критично състояние с опасност за живота 20 Септември в 13:28 - Линейка пред БНР за шефа на радиото 20 Септември в 12:54 - В Деня на мира - възраждат Асамблея "Знаме на мира" 20 Септември в 12:27 - Бойко Борисов: Подготвя се визита на Путин у нас през 2020 г. 20 Септември в 12:27 - Спаси София: Фандъкова води политическата си кампанията с публичния ресурс на софиянци 20 Септември в 12:27 - САС: Няма риск от пускането на Полфрийман, положително се е променил