Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
19 Mай в 15:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Борисов: При избора на главен прокурор не се меси нито кметът, нито премиерът, нито президентът
AКРОСС/"Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията, което се проведе в зала "Арена Армеец"в София. „Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила - съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", каза Борисов.
Премиерът коментира и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция. "В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България - Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Така председателят на ЕК ще бъде сигурен, че България не може да бъде манипулирана, да й се извиват ръцете с доставки на газ. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ", обясни Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
20 Септември в 16:54 - Президентът назначи полковник Красимир Станчев за началник на НСО 20 Септември в 16:27 - Катерушка в двора на детска градина падна върху 4-годишно дете 20 Септември в 16:27 - Изведоха Джок Полфрийман от Софийския затвор 20 Септември в 14:27 - Прокуратурата публикува нова порция доказаталства за шпионския скандал 20 Септември в 13:54 - Екипът на Маринела Арабаджиева: Тя е в критично състояние с опасност за живота 20 Септември в 13:28 - Линейка пред БНР за шефа на радиото 20 Септември в 12:54 - В Деня на мира - възраждат Асамблея "Знаме на мира" 20 Септември в 12:27 - Бойко Борисов: Подготвя се визита на Путин у нас през 2020 г. 20 Септември в 12:27 - Спаси София: Фандъкова води политическата си кампанията с публичния ресурс на софиянци 20 Септември в 12:27 - САС: Няма риск от пускането на Полфрийман, положително се е променил