Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
19 Mай в 15:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Борисов: При избора на главен прокурор не се меси нито кметът, нито премиерът, нито президентът
AКРОСС/"Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията, което се проведе в зала "Арена Армеец"в София. „Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила - съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът", каза Борисов.
Премиерът коментира и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция. "В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България - Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Така председателят на ЕК ще бъде сигурен, че България не може да бъде манипулирана, да й се извиват ръцете с доставки на газ. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ", обясни Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 16:27 - Фандъкова поиска и взе оставката на шефа на Строителния контрол в София Днес в 16:27 - БАБХ извърши 1 153 проверки в страната на предлаганите маслинови и растителни масла Днес в 16:27 - Шефът на строителния контрол в София подаде оставка Днес в 15:54 - Самолет на израелските авиолинии кацна аварийно на Летище София Днес в 15:54 - Мъж почина след побой в Пловдив Днес в 15:54 - Агенция “Пътна инфраструктура” не поддържа монопол на нито един национален доставчик на услуги Днес в 15:54 - EVN България предоставя на своите клиенти възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли 2019 г. Днес в 15:27 - Екоминистерството иска да забрани вноса на стари дизели у нас Днес в 14:54 - Борисов инспектира виадуктите на автомагистрала „Тракия“ Днес в 14:54 - Цацаров: Решенията на КПКОНПИ за „Апартаментгейт“ не влияят на прокуратурата