Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
22 Септември 2018г. в 17:00 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Деца с картечници и жени с гранатомети в центъра на столицата (снимки)
/КРОСС/ Граждани успяха да се докоснат до военна техника днес в столицата. Бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Командо", "Гардиан"и "Пустинна котка", гранатомети, картечници и други видове огнестрелно оръжие бяха изнесени пред сградата на Министерството на отбраната.
Военнослужещи, пък асистираха на гражданите и им демонстрираха как се борави с оръжията и им позволиха да разгледат бойните машини отвътре.

Поводът бе отбелязването на Деня на независимостта, като това бе част от инициативата "Това сме ние", с която Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба.Присъстващите имаха възможност да се запознаят с условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка. На място присъства и лично вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В инициативата се включи и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, който поднесе няколко изпълнения на гостите.

Министерство на отбраната отбелязва Деня на независимостта по аналогичен начин в още 16 града - Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.
Снимки Канал 3

Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 16:27 - Фандъкова поиска и взе оставката на шефа на Строителния контрол в София Днес в 16:27 - БАБХ извърши 1 153 проверки в страната на предлаганите маслинови и растителни масла Днес в 16:27 - Шефът на строителния контрол в София подаде оставка Днес в 15:54 - Самолет на израелските авиолинии кацна аварийно на Летище София Днес в 15:54 - Мъж почина след побой в Пловдив Днес в 15:54 - Агенция “Пътна инфраструктура” не поддържа монопол на нито един национален доставчик на услуги Днес в 15:54 - EVN България предоставя на своите клиенти възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли 2019 г. Днес в 15:27 - Екоминистерството иска да забрани вноса на стари дизели у нас Днес в 14:54 - Борисов инспектира виадуктите на автомагистрала „Тракия“ Днес в 14:54 - Цацаров: Решенията на КПКОНПИ за „Апартаментгейт“ не влияят на прокуратурата