Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
20 Септември в 12:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
В Деня на мира - възраждат Асамблея 'Знаме на мира'
/КРОСС/ В Световния ден на мира - 21 септември, Съюзът на транспортните синдикати в България ще засади четири многогодишни дървета в местността „Камбаните", р-н „Младост", София. Събитието ще започне в 10 часа, а в него ще вземе участие и столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Инициативата за възраждане на монумента „Знаме на мира"от страна на СТСБ датира от 2014 година, когато е поставена първата камбана от младежкия комитет на синдиката в присъствието на млади хора от 117 държави. През 2017 година е поставена и втора камбана, дарена от Австралийския моряшки синдикат.
Комплекс „Камбаните"е символ на надеждата за щастливо и мирно бъдеще на всички хора по света в единство, творчество и красота. Това е и една от целите на ООН 2030 - Мир, справедливост и силни институции.
Такова послание ще отправи и СТСБ утре в четирите посоки на света.
 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 16:00 - Борис Цветков участва в откриване на испанско училище в „Дружба“ Днес в 15:55 - БАБХ с подробности за опасната пушена риба, разпространена из страната Днес в 15:27 - Издирват родителите на изоставеното бебе в Петрич Днес в 15:27 - Кой ще бъде носителят на отличието „Будител на годината“ за 2019 г. Днес в 15:27 - Патриарх Неофит и световната шампионка Василена Йорданова са новите почетни граждани на Перник Днес в 14:54 - Hoвoтo гaзoвo нaxoдищe в Ceвepoзaпaдa cъc зaпacи, paвни нa пoтpeблeниeтo нa Бългapия зa 2 гoдини Днес в 14:27 - До 3 прасета в задния двор ще позволяват след чумата Днес в 12:54 - Възстановява се движението на временно отменените влакове в страната Днес в 11:54 - МВР пое охраната по транспортиране на изборните книжа и бюлетините за местния вот (видео) Днес в 11:27 - Бащи поставят началото на „гора на надеждата“ в софия