Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
21 Април 2017г. в 20:07 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Джамбазки: Европа е уплашена от случващото се в Турция
AКРОСС/ „Европа е уплашена от това, което се случва в Турция. Мотивирано сме казвали, че тази Турция ще се превърне в заплаха за Европейския съюз, че тя не споделя никакви цивилизационни, нормални граждански ценности. Тази Турция ще се превърне в тежест и враг", коментира в студиото на „Лице в лице"по БТВ евродепутатът Ангел Джамбазки.
„Категорично и еднозначно най-сетне приключи идеята за интеграция на Турция", смята той.
По думите му сега в ЕС ще мъдруват и ще измислят някоя „политически коректна глупост".
Когато Германия признае провала, тогава ще се разплете този възел, е мнението на Джамбазки. Това обаче щяло стане след изборите, тъй като германският канцлер Ангела Меркел разчита на турските гласове.
„При резултатите от референдума в Турция натежаха гласовете на турците в Западна Европа - това говори, че тези хора не искат да се интегрират, а да променят обществата, в които са дошли. Ами стойте си в Анадола и там си стройте султаната, защо го правите в Белгия и Холандия", коментира Джамбазки.
„Нашият интерес е да имаме добросъседски отношения с Република Турция, кемалистката Република Турция. Референдумът ще ни засегне с това, че Ердоган пропагандира неоосманистка политика. Това означава и териториални претенции към България, това означава, че мекерета на Ердоган ще се опитват да предизвикват напрежение", каза още Джамбазки
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?