Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
17 Юли 2017г. в 21:45 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Електронна система в Пловдив ще следи за деца, които не са в училище
/КРОСС/ В Пловдивска област започва пилотен проект за съвместна работа на институциите, който цели да бъдат обхванати и задържани в образователната система всички деца и ученици в задължителната училищна и предучилищна възраст, предава БНР. Проектът има за цел да създаде единна електронна платформа, чрез която ще се следи за деца, които не са включени в образователната система или са в риск от отпадане от училище.
Информацията ще бъде използвана от експертните екипи от различните институции, които ще обхождат семействата и ще предприемат съответните мерки за всеки конкретен случай. Идеята е да се повиши и ефикасността на процедурата за отпускане на помощи, а също и да се координират действията при налагане на санкции спрямо родителите, които не изпълняват задълженията си по Закона за училищното и предучилищно възпитание и Закона за закрила на детето.
Администратори на електронната система, която трябва да заработи в началото на месец септември, ще са Регионалното управление на образованието и Областната администрация .
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 13:27 - Майките на деца с увреждания ще съдят тези които ги дискриминират Днес в 13:27 - Задържаха двама край Изперих заради дрога Днес в 13:27 - Половин милионалева за спешен ремон получи Националната библиотека Днес в 13:00 - Майките на деца с увреждания ще заведат дело срещу тези които ги дискриминират Днес в 12:54 - Еньовден – денят на св. Йоан Предтеча и лечебната сила на билките Днес в 12:54 - БСП вдигна тежка сватба: Нинова ожени червен общинар и пиарка на партията Днес в 12:54 - Майките на деца с увреждания ще заведат дело срещу тези които ги дискриминират Днес в 11:54 - Великотърновци се събраха на Самоводската чаршия по повод Еньовден Днес в 11:54 - Училищата в "Лозенец", "Оборище"и "Възраждане"са най-предпочитани в столицата Днес в 11:27 - Димитър Бонгалов: Съсипаха електронния надзор на пробацията в цяла България