Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
13 Август в 21:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Голям пожар гори до Дупница, затвориха за часове участък от 'Струма'
AКРОСС/ Няколко огнени фронта бушуват в страната. Последното огнище пламна до Дупница, близо до магистрала „Струма". Огънят тръгнал от леснозапалими материали в склад на предприятие. Това наложи спиране на движението по аутобана в отсечката от пътен възел "Дупница"до пътен възел "Бобошево"в продължение на около два часа. От общината в Дупница съобщиха, че е обявено и частично бедствено положение.По-рано през деня имаше и горски пожар край Дупница. Огнеборците успяха да го потушат преди да застраши близките населени места.
Продължава битката с огъня и в Хасковско. За броени часове огненият фронт успя да измине километри. Изгорели са около 8000 декара. 4000 от тях са горска територия, предимно с широколистни дървета. На помощ на пожарникарите бяха изпратени и военни. Предполага се, че пламъците са били предизвикани от човек в понеделник. Огнеборците се надяват пожарът да бъде напълно потушен най-късно до сряда сутринта.
Вече втори ден гори и депото за битови отпадъци край пловдивското село Шишманци. Полицията в Пловдивско е в готовност да ограничи движението по магистрала „Тракия". Нивото на замърсеност на въздуха в района се измерва на всеки час. Засега експертите са категорични, че опасност за живещите наоколо няма. Огнеборците предполагат, че до полунощ ще потушат дима напълно.
Опасността от пожари остава сериозна и в следващите часове. Обстановката допълнително се усложнява и от високите температури в цялата страна
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?