Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 16:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Храна, химически тоалетни и мобилни чешми за полицаите на КПП-та в Пловдив (СНИМКИ)
AКРОСС/ Два пъти дневно дежурните полицаи на контролно-пропускателните пунктове в Пловдив ще получават храна от общината. Инициативата е на кмета Здравко Димитров.Става дума за около 200 служители на реда на ден. Зико е разпоредил също ОП "Чистота"да оборудват постовете с химически тоалетни, мобилни чешми с дезинфектант и кошове за отпадъци.
Днес градоначалникът се срещна с полицаите, които дежурят на най-натоварените контролно-пропускателни пунктове - този до паметника на Скобелева майка и „Карловско шосе". Той поиска лично да се увери дали има натрупване на опашки в пиковите часове на деня. Заедно с него бяха директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и заместник-кметът по сигурността Тодор Чонов.

„Изчакването е в рамките на нормалното и полицаите правят всичко възможно преминаването през пунктовете да става възможно най-бързо, като в пиковите часове увеличаваме числеността им трикратно", заяви старши комисар Йордан Рогачев. Той обясни, че за облекчаване на трафика има организирани и допълнителни ленти за преминаване на превозните средства. Според анализа на полицията един човек изчаква средно около 20-25 минути.
„За да се ускори преминаването и за да се намали риска за полицаите от прекия контакт с хората, защото те поемат декларациите, ще коментирам с премиера Бойко Борисов дали да не върнем стария режим, при който документите само се показват", съобщи кметът Здравко Димитров
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?