Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
22 Юни в 17:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Каракачанов към 36-ия контингент: Убеден съм, че със знанията и уменията си ще изпълните своята мисия
AКРОСС/ Като кадрови военнослужещи от Българската армия вие имате необходимата подготовка, за да изпълните тази мисия. Убеден съм, че знанията и уменията, които сте получили допълнително в Единния център за подготовка, ще ви позволят да изпълните своята мисия с чест и достойнство и да се върнете отново с вдигнато чело като български воини, изпълнили отговорно своя дълг.
Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в обръщението си към военнослужещите от 36-ия контингент на въоръжените сили, които до броени дни ще се включат в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Тържественият ритуал по официалното изпращане на контингента се проведе днес, 22 юни, пред Параклиса-мавзолей „Свети Георги Победоносец” в гр. Плевен.
По традиция министър Каракачанов подари на 36-ия контингент икона на Св. Георги Победоносец и пожела на военнослужещите здраве и късмет и да се завърнат всички на родна земя при своите близки след успешно изпълнена мисия.
Тридесет и шестият български военен контингент включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. В състава му са включени до 160 военнослужещи от Сухопътните войски и 68-ма бригада „Специални сили“
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 20:27 - Съдът даде ход на делото срещу Боршош Днес в 19:54 - Перничани отново се вдигнаха, блокираха кръговото на АМ "Струма" Днес в 19:27 - ГЕРБ заедно със златния пръст на Реформаторския Блок отхвърлиха провеждането на референдум за RDF отпадъци Днес в 19:27 - Румен Радев ще присъства на клетвената церемония на новите членове на Конституционния съд Днес в 19:27 - Дискусия на тема "национална сигурност"организират ДК "Политика 21"и Градският съвет на БСП - София Днес в 19:27 - Пореден ден на протести: Напрежението във Варна ескалира Днес в 19:00 - Правителството няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН Днес в 18:27 - Тревожна статистика: Бактерии, устойчиви на антибиотици, убиват годишно 33 хил. европейци Днес в 18:01 - Нов протест в "карето на властта" срещу високите цени на горивата и ниските доходи Днес в 17:54 - Конфискуваха 22 000 л минерален терпентин без документи на "Дунав мост"