Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
25 Март в 20:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Каролев пътувал в самолета от Лондон с двама под карантина за коронавирус
AКРОСС/ Владимир Каролев, който вчера наруши карантината, и пътува от София до Разлог и Банско, е пристигнал от Лондон на 11 март. В самолета от Лондон, в който е пътувал икономистът, е имало двама пътници, поставени под карантина заради коронавирус, научи DarikNews. Именно по тази причина и той е бил рисков контакт и е трябвало да не напуска дома си. Вместо това бившият общински съветник напусна София и отиде до хотела си в Разлог, след което се разходил из Пирин планина над Банско.Той прекара нощта в ареста на Второ районно в Благоевград, а днес бе конвоиран до столицата.
В момента, когато финансистът демонстрира публично, че не желае да се подчини на разпоредбите, карантината на двамата под наблюдение негови спътници от самолета не е била изтекла. 14-дневният срок за двамата изтича утре, 26 март, тоест два дни след незаконната самоотлъчка на Каролев.
Във връзка със засиления медиен интерес от държавното обвинение разпространиха официалната си позиция и цялата информация за извършеното нарушение от български гражданин в условия на извънредно положение.На 24 март Софийска районна прокуратура се самосезирала от публикация в социалните мрежи, от която било видно, че Каролев предприел пътуване от столицата до друга област, въпреки че трябва да спазва задължителна 14-дневна карантина заради скорошното си завръщане от Лондон
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?