Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 12:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
КЕВР предлага цените на парното и топлата вода да се понижат с между 8 и 25% от 1 април
AКРОСС/ Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49 на сто от 1 април, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25 процента пак от тази дата.
В сградата на КЕВР днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика"заради ограничаването на разпространението на COVID-19. Заседанието беше предавано онлайн на страницата на КЕВР.
Изпълнителният директор на "Топлофикация-София"Александър Александров, който се включи по Скайп, каза, че не възразява относно предложението на регулатора цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14 процента. По думите му от столичното топлофикационно дружество единствено смятат, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.
Изпълнителният директор на "Топлофикация-Бургас"Християн Илиев, който също се включи по Скайп, заяви, че няма възражения срещу предложението цената на топлинната енергия в Бургас от 1 април да бъде по-ниска с 16,4 процента. Михаил Ковачев, който е изпълнителен директор на "Топлофикация-Разград", също няма забележки срещу предложеното понижение на цената с 16 на сто.
Предложението на КЕВР е цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14 процента
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?