Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
19 Mай в 16:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Кмет подаде сигнал за изборен туризъм в Русенско
AКРОСС/ За изборен туризъм сигнализира кметът на община Ветово Георги Георгиев. Този път дестинацията е Глоджево, където в края на април 15 души от Турция са били регистрирани по настоящ адрес в града, без дори да са посетили центъра за административно обслужване. А местните хора са притеснени, че може да се стигне до подмяна на вота на предстоящите местни избори през есента.
Хората пристигнали от Турция за сватба и решили да се сдобият с нова адресна регистрация. Точно в края на април, когато изтича 6-месечния срок за уседналост за местните избори.
Георги Георгиев - кмет на община Ветово: Назначих комисия, констатирахме , че 5:38 гражданите, чиито заявления са подадени в кметството в Глоджево, те не са присъствали на тези дати в град Глоджево и те не живеят в Глоджево.
Трите къщи, където са им адресните регистрации, са заключени с катинар.
Фатме Саарлъ- съседка:Тези хора са понастоящем в Турция. Те са се изселили 1989 година. По Байрям, по някакви празници имат роднини тука, когато имаме сватби идват. Аз стопанисвам ето това нещо тука и минавам даже тяхната трева отпред.
Оказва се, че всички новорегистрирани са роднини на д-р Мехмед Мехмед, който беше кандидат за кмет на община Ветово през 2015 г. Той заяви, че не намира нищо притеснително близките му от Турция да са с настоящ адрес в Глоджево.
Д-р Мехмед Мехмед: Хората в този списък не означава автоматично, че те ще дойдат на есен да гласуват
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
20 Септември в 16:54 - Президентът назначи полковник Красимир Станчев за началник на НСО 20 Септември в 16:27 - Катерушка в двора на детска градина падна върху 4-годишно дете 20 Септември в 16:27 - Изведоха Джок Полфрийман от Софийския затвор 20 Септември в 14:27 - Прокуратурата публикува нова порция доказаталства за шпионския скандал 20 Септември в 13:54 - Екипът на Маринела Арабаджиева: Тя е в критично състояние с опасност за живота 20 Септември в 13:28 - Линейка пред БНР за шефа на радиото 20 Септември в 12:54 - В Деня на мира - възраждат Асамблея "Знаме на мира" 20 Септември в 12:27 - Бойко Борисов: Подготвя се визита на Путин у нас през 2020 г. 20 Септември в 12:27 - Спаси София: Фандъкова води политическата си кампанията с публичния ресурс на софиянци 20 Септември в 12:27 - САС: Няма риск от пускането на Полфрийман, положително се е променил