Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
19 Mай в 16:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Кмет подаде сигнал за изборен туризъм в Русенско
AКРОСС/ За изборен туризъм сигнализира кметът на община Ветово Георги Георгиев. Този път дестинацията е Глоджево, където в края на април 15 души от Турция са били регистрирани по настоящ адрес в града, без дори да са посетили центъра за административно обслужване. А местните хора са притеснени, че може да се стигне до подмяна на вота на предстоящите местни избори през есента.
Хората пристигнали от Турция за сватба и решили да се сдобият с нова адресна регистрация. Точно в края на април, когато изтича 6-месечния срок за уседналост за местните избори.
Георги Георгиев - кмет на община Ветово: Назначих комисия, констатирахме , че 5:38 гражданите, чиито заявления са подадени в кметството в Глоджево, те не са присъствали на тези дати в град Глоджево и те не живеят в Глоджево.
Трите къщи, където са им адресните регистрации, са заключени с катинар.
Фатме Саарлъ- съседка:Тези хора са понастоящем в Турция. Те са се изселили 1989 година. По Байрям, по някакви празници имат роднини тука, когато имаме сватби идват. Аз стопанисвам ето това нещо тука и минавам даже тяхната трева отпред.
Оказва се, че всички новорегистрирани са роднини на д-р Мехмед Мехмед, който беше кандидат за кмет на община Ветово през 2015 г. Той заяви, че не намира нищо притеснително близките му от Турция да са с настоящ адрес в Глоджево.
Д-р Мехмед Мехмед: Хората в този списък не означава автоматично, че те ще дойдат на есен да гласуват
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 16:27 - Фандъкова поиска и взе оставката на шефа на Строителния контрол в София Днес в 16:27 - БАБХ извърши 1 153 проверки в страната на предлаганите маслинови и растителни масла Днес в 16:27 - Шефът на строителния контрол в София подаде оставка Днес в 15:54 - Самолет на израелските авиолинии кацна аварийно на Летище София Днес в 15:54 - Мъж почина след побой в Пловдив Днес в 15:54 - Агенция “Пътна инфраструктура” не поддържа монопол на нито един национален доставчик на услуги Днес в 15:54 - EVN България предоставя на своите клиенти възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли 2019 г. Днес в 15:27 - Екоминистерството иска да забрани вноса на стари дизели у нас Днес в 14:54 - Борисов инспектира виадуктите на автомагистрала „Тракия“ Днес в 14:54 - Цацаров: Решенията на КПКОНПИ за „Апартаментгейт“ не влияят на прокуратурата