Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
18 Ноември 2014г. в 13:37 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Коледни надбавки ще има само за бедните пенсионери (обновена)
AКРОСС/По 40 лв. коледна надбавка ще получи всеки пенсионер с пенсия до 286 лв., обеща премиерът Бойко Борисов. Поех ангажимент. Това са около 1 300 000 пенсионери, посочи той пред журналисти след среща с министъра на финансите Владислав Горанов.
Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават, обясни промяната в позицията на финансовия министър Борисов.
Преди дни Владислав Горанов категорично заяви, че коледна пенсия няма да има. В същото време социалният министър Ивайло Калфин държеше на позицията на партията си, че такава е хубаво да има. Борисов каза, че ще уведоми вицепремиера Калфин да подготви постановлението за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии възрастните хора да получат и бонуса. 
Премиерът посочи, че става дума за 50 млн. лв. "Не са малко пари в тази финансова криза" - посочи той и допълни: "Но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат: "А коледата как да я посрещнем".
Новината, дошла от Борисов, изненада депутатите в НС, защото до последно бюджетът бе прекроен така, че не бяха заложени пари за тях. Днес народните представители обсъждат именно промените в бюджета
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
20 Септември в 16:54 - Президентът назначи полковник Красимир Станчев за началник на НСО 20 Септември в 16:27 - Катерушка в двора на детска градина падна върху 4-годишно дете 20 Септември в 16:27 - Изведоха Джок Полфрийман от Софийския затвор 20 Септември в 14:27 - Прокуратурата публикува нова порция доказаталства за шпионския скандал 20 Септември в 13:54 - Екипът на Маринела Арабаджиева: Тя е в критично състояние с опасност за живота 20 Септември в 13:28 - Линейка пред БНР за шефа на радиото 20 Септември в 12:54 - В Деня на мира - възраждат Асамблея "Знаме на мира" 20 Септември в 12:27 - Бойко Борисов: Подготвя се визита на Путин у нас през 2020 г. 20 Септември в 12:27 - Спаси София: Фандъкова води политическата си кампанията с публичния ресурс на софиянци 20 Септември в 12:27 - САС: Няма риск от пускането на Полфрийман, положително се е променил