Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 17:00 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Д-р Кунчев: Очаквам 10-15 положителни за коронавирус, вече има няколко случая от Пампорово
AКРОСС/ Между 10 и 15 нови случая за днес очаква д-р Ангел Кунчев. Вече има и няколко случая от Пампорово, съобщи той в предаването "Плюс-минус"по NOVA.
Не става дума за противопоставяне между щаба и медицинския съвет, а става въпрос за мнението на един-двама специалисти, каза епидемиологът.
"Сблъсъкът е между личното мнение на един-двама души, които защитават тезата за масов скрининг са членове на експертния съвет, който аз няколко пъти събирах. Нито дума не обелиха там и след това тръгнаха по студиата да обясняват", не скри възмущението си епидемиологът. "В тези времена не трябва да има разнобой. Трябва да има единоначалие", коментира той, като добави, че иначе хората се объркват.
"Това, което трябва да правим, е да ограничаваме разпространението. Празна е дискусията за тестовете. При бързите тестове резултатите не са удовлетворяващи", заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му вече са му представили 16 оферти за бързи тестове. "Човек стига или до пари, или до жена", коментира той в отговор на въпроса дали става въпрос за лобиране.
"Ако има смисъл от скрининг, ние ще го организираме, но по-скоро върху групи, които са в рискова възраст. Още преди 10 дена изследвахме хората с пневмония. Едната група са хора, които се връщат от чужбина, а другата група е, немалка, на хората, които са били на ски - както в Алпите, така и в Банско, вече имаме няколко случая и в Пампорово
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?