Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 11:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Личните документи с удължена валидност ще важат само на територията на страната (обновена)
AКРОСС/ Валидните документи за самоличност, както и свидетелствата за управление на МПС, чийто срок на изтичане е удължен с 6 месеца заради извънредното положение, ще са валидни само и единствено на територията на страната. Това съобщи на извънреден брифинг в МС Светлана Ценева, директор на Дирекция "Български документи за самоличност".
Услугата за издаване на лични документи няма да преустанови работа, така че по желание на гражданите ще могат да се издават нови лични документи и преди изтичането на този шестмесечен срок, съобщи още Ценева.
Има рязък спад в заявленията за издаване на нови документи в последната седмица, което означава че режимът се спазва от гражданите, допълни тя.
Със закона се удължава автоматично този срок на валидност на документа, така че всеки орган е запознат с това, каза още Ценева.
Николай Николов, директор на Дирекция "Миграция"заяви, че се удължава с 6 месеца и срокът за пребиваване на постоянно и временно пребиваващите у нас граждани на трети страни, както и граждани на ЕС, които се намират на територията на България.
Чуждестранните туристи, които трябва да напуснат страната, ако са възпрепятствани могат да се обърнат към звено „Миграция", за да им бъде удължен 3-месечният срок, в който имат право да бъдат в България, съобщи още Николов
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?