Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
14 Август в 17:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Магистрала „Струма” остава затворена (обобщение)
AКРОСС/ Магистрала „Струма"остава затворена. Предстои ремонт на моста край Дупница, който беше увреден сериозно от пожара във вторник. Агенция „Пътна инфраструктура"поиска прокуратурата да провери собственика на предприятието за вторични суровини, чиито складирани отпадъци предизвикаха огненото бедствие.
„Още от късните вечерни часове във вторник, след потушаване на пожара, започнаха огледите на самото съоръжение. Те бяха извършени от специалисти от Института по пътища и мостове към АПИ, както и от и проектантите и строителите на самото съоръжение", заяви инж. Юлияна Божилова - директор на Областно пътно управление - Кюстендил.
„Със специалистите коментирахме тяхното становище и резултатите от самия оглед. За момента движението няма да бъде възстановено. В следствие на пожара, който се разрази снощи има поражения по части от мостовата конструкция. Става въпрос за колони, греди, регели и отводнителни съоръжения, които са на магистралата. Пътната настилка няма поражения", посочи още Божилова.
„Към момента специалистите правят проучвания на колоните и гредите, за да се изяснят точните поражения. С цел безопасност на пътуващите пренасочваме движението между пътен възел Дупница и пътен възел Бобошево по Е-79. Участъците са оказани с необходимата пътна сигнализация", коментира тя
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
20 Септември в 16:54 - Президентът назначи полковник Красимир Станчев за началник на НСО 20 Септември в 16:27 - Катерушка в двора на детска градина падна върху 4-годишно дете 20 Септември в 16:27 - Изведоха Джок Полфрийман от Софийския затвор 20 Септември в 14:27 - Прокуратурата публикува нова порция доказаталства за шпионския скандал 20 Септември в 13:54 - Екипът на Маринела Арабаджиева: Тя е в критично състояние с опасност за живота 20 Септември в 13:28 - Линейка пред БНР за шефа на радиото 20 Септември в 12:54 - В Деня на мира - възраждат Асамблея "Знаме на мира" 20 Септември в 12:27 - Бойко Борисов: Подготвя се визита на Путин у нас през 2020 г. 20 Септември в 12:27 - Спаси София: Фандъкова води политическата си кампанията с публичния ресурс на софиянци 20 Септември в 12:27 - САС: Няма риск от пускането на Полфрийман, положително се е променил