Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 10:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Народното събрание спира редовните си заседания?
AКРОСС/ Народното събрание спира редовните си заседания и ще се събира само по законодателство, свързано с въведеното извънредно положение. Това е решението на председателския съвет, което дебатират народните представители.
Парламентарният контрол също се преустановява и отговорите на министрите ще бъдат само в писмена форма.
Решението за спиране на редовните заседания на Народното събрание е обсъдено на председателския съвет тази сутрин. С него отпада цялата предвидена програма за тази седмица. Мярката предизвика бурни разисквания в пленарната зала, които продължават и в момента, тъй като от БСП са отказали да го подкрепят.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни извънредната мярка със спазване на препоръките на Националния оперативния щаб за социална изолация. Тя изрази опасенията за автоматично блокиране на Народното събрание при евентуален случай на установяване на коронавирус сред депутатите:
„Covid-19 не подбира нито по партийна, нито по социална, нито по религиозна, нито по етническа принадлежност. Не можем да искаме цялата страна да е под карантина, която все повече се затяга, а ние показно да нарушаваме всички предписания за социално дистанциране. Приехме най-важните закони, които да помогнат на страната да преодолее кризата възможно най-леко. Сега е време и ние да се подчиним на тези закони, сега е времето да се отървем от илюзиите и на първо място от илюзията за изключителност
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?