Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
13 Август в 15:00 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Нов сигнал от Крушаре: Останки от заклано прасе са изхвърлени в язовирен канал
AКРОСС/ Настояваме да обърнете внимание, че вече откриваме пети случай на изхвърлени отпадъци от клане на прасета в рамките на три дни. Новият случай е в един от каналите на язовир Жребчево директно изхвърлени във водата и около водата.Така започва второто в рамките на два дни отворено писмо на протестиращите срещу мерките за борба с Африканската чума по свинете (АЧС) от сливенското село Крушаре. Както и първото и това писмо е адресирано до премиера, министрите на земеделието и околната среда и водите и до директора на БАБХ.
В първата си декларация протестиращите алармираха за четвърти случай (определиха го като четвърта екологична бомба) на свободно разхвърлени отпадъци от т.нар. "превантивно"клане на прасета.
Във второто писмо по повод петия случай протестиращите отбелязват, че тук не става дума за "случайни инциденти, а за системна грешка в политиката по превенция на АЧС". Според авторите на писмото "няма смисъл да се тиражира в общественото пространство, че за това са виновни стопаните и местната власт, при положение, че не е предвидено решение и не е популяризиран протокол за действие при превантивното колене на животни".
От Крушаре отбелязват, че реакция от страна на БАБХ и МЗ по тези случаи няма, а с проблемът са оставени да се оправят местните структури на полиция и пожарна
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?