Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
22 Юни в 17:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Община Дупница глобява ВиК дружеството си
/КРОСС/ Глоба от 1500 лева ще наложи общината в Дупница на общинското дружество ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода при стълбите по ул. „Родопи“, които наскоро бяха отнесени напълно от пороите, съобщиха от администрацията.
Съставена е и комисия от отдел „Строителство“ на общината, която заедно с представители на ВиК и ЧЕЗ ще провери всички изкопни и ремонтни дейности.
Проверката ще продължи до 29 юни, като всяко установено некачествено възстановяване ще бъде санкционирано, каза зам.-кметът на Дупница Олга Витанова.
Тя подписа днес договор с кюстендилска фирма, която да извърши аварийно цялостен ремонт по ул. „Родопи“ и възстановяване на стълбите. Сумата по договора е малко над 53 хил. лв. с ДДС.
Възстановителните дейности по ул. „Родопи“ започват през уикенда, а срокът за изпълнение е 30 дни. 
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 20:27 - Съдът даде ход на делото срещу Боршош Днес в 19:54 - Перничани отново се вдигнаха, блокираха кръговото на АМ "Струма" Днес в 19:27 - ГЕРБ заедно със златния пръст на Реформаторския Блок отхвърлиха провеждането на референдум за RDF отпадъци Днес в 19:27 - Румен Радев ще присъства на клетвената церемония на новите членове на Конституционния съд Днес в 19:27 - Дискусия на тема "национална сигурност"организират ДК "Политика 21"и Градският съвет на БСП - София Днес в 19:27 - Пореден ден на протести: Напрежението във Варна ескалира Днес в 19:00 - Правителството няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН Днес в 18:27 - Тревожна статистика: Бактерии, устойчиви на антибиотици, убиват годишно 33 хил. европейци Днес в 18:01 - Нов протест в "карето на властта" срещу високите цени на горивата и ниските доходи Днес в 17:54 - Конфискуваха 22 000 л минерален терпентин без документи на "Дунав мост"