Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
26 Март в 09:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Студенти от МУ-Пловдив доброволно работят в Инфекциозна клиника
AКРОСС/ Студенти от Медицински университет-Пловдив се отзоваха на призива за доброволци, които да помагат на лекарите в Клиниката по инфекциозни болести и паразитология при УМБАЛ „Св. Георги".
Един от тях е Симеон Личев, който е в 6 курс в Медицински университет-Пловдив и тази година трябва да се дипломира.
„В момента, в който видях съобщението от проф. Стойчева, веднага взех решение да се включа на предната линия в борбата с COVID-19. Не бих се определил като доброволец, а по-скоро като бъдещ лекар, изпълняващ дълга си към хората.", обясни Симеон Личев.
В момента той работи по няколко часа на ден в клиниката, а в останалото време стриктно спазва препоръките за самоизолация и ограничаване на социалните контакти.
„Дейностите, които извършваме аз и останалите колеги от курса, са с цел подпомагане работата на специалистите по инфекциозни болести. На този етап не се налага нещо по-специфично. Опитът, който получавам в Клиниката по инфекции, не е ограничен само до пациенти, суспектни и заболели от коронавирус, но и от други инфекциозни болести", споделя младият лекар.
Той съветва всеки спазва инструкциите на Националния оперативен щаб за борба с коранавируса и призовава желаещите да се включат към общата инициатива.
„Само с всеобщи усилия ще победим този невидим враг", казва още стажант-лекарят от Медицински университет-Пловдив
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?