Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
09 Ноември 2018г. в 12:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Вълчев: Приоритет са информационните технологии, иновациите и инвестициите в учителите
AКРОСС/ Образователната система трябва да мотивира децата да се подготвят за предизвикателствата пред дигиталната реалност. Трябва да се научат на кретивност, граждански умения, комуникативност, ролята на изкуствения интелект. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на конференцията за виртуална, добавена реалност Future of Reality, предаде БГНЕС. Участие взе и българският еврокомисар по цифрова икономика Мария Габриел.

Министърът подчерта, че приоритет в политиката на министерството са „3И-та“ информационни технологии, иновации и инвестиции в учителите. В образователната програма е включено компютърно моделиране в 3 клас, а още от първи децата се обучават за функциите и предназначенията на „облака“.
До този момент темата за виртуалната реалност не влизаше толкова в центъра на политиката на ЕС. Занапред все повече обаче ще се обръща внимание, заяви еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел. Пред аудиторията тя даде обещание още повече да работи с предложения в Брюксел по тези перспективи и приоритети.
Към момента по виртуални иновативни проекти се отделят годишно 100 млн. евро по програмата „Хоризонт 2020“. Наследникът на тази програма хоризонт „Европа“ ще залага в следващия бюджет на Европейската комисия 16 млрд. евро- голяма част от сумата е за иновации в областта на виртуална, добавена реалност, каза още еврокомисарят
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 16:00 - Борис Цветков участва в откриване на испанско училище в „Дружба“ Днес в 15:55 - БАБХ с подробности за опасната пушена риба, разпространена из страната Днес в 15:27 - Издирват родителите на изоставеното бебе в Петрич Днес в 15:27 - Кой ще бъде носителят на отличието „Будител на годината“ за 2019 г. Днес в 15:27 - Патриарх Неофит и световната шампионка Василена Йорданова са новите почетни граждани на Перник Днес в 14:54 - Hoвoтo гaзoвo нaxoдищe в Ceвepoзaпaдa cъc зaпacи, paвни нa пoтpeблeниeтo нa Бългapия зa 2 гoдини Днес в 14:27 - До 3 прасета в задния двор ще позволяват след чумата Днес в 12:54 - Възстановява се движението на временно отменените влакове в страната Днес в 11:54 - МВР пое охраната по транспортиране на изборните книжа и бюлетините за местния вот (видео) Днес в 11:27 - Бащи поставят началото на „гора на надеждата“ в софия