Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
09 Ноември в 12:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Вълчев: Приоритет са информационните технологии, иновациите и инвестициите в учителите
AКРОСС/ Образователната система трябва да мотивира децата да се подготвят за предизвикателствата пред дигиталната реалност. Трябва да се научат на кретивност, граждански умения, комуникативност, ролята на изкуствения интелект. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на конференцията за виртуална, добавена реалност Future of Reality, предаде БГНЕС. Участие взе и българският еврокомисар по цифрова икономика Мария Габриел.

Министърът подчерта, че приоритет в политиката на министерството са „3И-та“ информационни технологии, иновации и инвестиции в учителите. В образователната програма е включено компютърно моделиране в 3 клас, а още от първи децата се обучават за функциите и предназначенията на „облака“.
До този момент темата за виртуалната реалност не влизаше толкова в центъра на политиката на ЕС. Занапред все повече обаче ще се обръща внимание, заяви еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел. Пред аудиторията тя даде обещание още повече да работи с предложения в Брюксел по тези перспективи и приоритети.
Към момента по виртуални иновативни проекти се отделят годишно 100 млн. евро по програмата „Хоризонт 2020“. Наследникът на тази програма хоризонт „Европа“ ще залага в следващия бюджет на Европейската комисия 16 млрд. евро- голяма част от сумата е за иновации в областта на виртуална, добавена реалност, каза още еврокомисарят
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?
Днес в 19:54 - Перничани отново се вдигнаха, блокираха кръговото на АМ "Струма" Днес в 19:27 - ГЕРБ заедно със златния пръст на Реформаторския Блок отхвърлиха провеждането на референдум за RDF отпадъци Днес в 19:27 - Румен Радев ще присъства на клетвената церемония на новите членове на Конституционния съд Днес в 19:27 - Дискусия на тема "национална сигурност"организират ДК "Политика 21"и Градският съвет на БСП - София Днес в 19:27 - Пореден ден на протести: Напрежението във Варна ескалира Днес в 19:00 - Правителството няма да подкрепи Глобалния пакт за миграцията на ООН Днес в 18:27 - Тревожна статистика: Бактерии, устойчиви на антибиотици, убиват годишно 33 хил. европейци Днес в 18:01 - Нов протест в "карето на властта" срещу високите цени на горивата и ниските доходи Днес в 17:54 - Конфискуваха 22 000 л минерален терпентин без документи на "Дунав мост" Днес в 17:38 - Фандъкова обеща 10 нови детски градини в София